foto nina.jpg
 

over Nina
 

Opgeleid als grafisch ontwerper aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (KABK) ben ik al jaren als zelfstandige aan het werk. Met veel plezier en met alle digitale mogelijkheden die zich tegenwoordig voordoen is in de loop der jaren ook de passie voor fotografie gegroeid, waardoor deze twee disciplines in mijn werk verrassend goed samensmelten. Zowel in het grafische als het fotografische is het zoeken naar hiërarchie in beelden en het zoeken naar de juiste compositie een uitdaging.

Het grafische werk is meestal in opdracht, maar bij projecten in samenwerking met Teresa Jonkman (Ingeverij) autonoom.

Met Teresa werk ik ook samen voor culturele (vaak armlastige) instellingen waarvoor wij altijd een gereduceerd tarief hanteren.

Om fotografisch dicht bij het vakgebied van grafisch ontwerpen te blijven, zijn zelf gestelde thema’s een richtlijn voor het maken van een collectie geschikt voor exposities.

Het grafisch werk, wat meestal binnen vier muren plaatsvindt, heeft mijn behoefte om naar buiten te gaan vergroot. Struinend langs wegen en velden in Friesland en onderzoekend in grotten en verlaten huizen in mijn Franse habitat vind ik de juiste inspiratie en wordt ‘de buit’ binnen verder bewerkt.

In mijn fotografische werk zoek ik altijd naar het ongrijpbare, de vervreemding. De beelden die ik creëer zijn gelaagd: beelden die in elkaar overvloeien en beelden die gedeeltelijk vermengd zijn. Hiermee hoop ik de fantasie te prikkelen en ruimte voor eigen interpretatie te geven.